Trädgård

Trädgård

Yrkesutbildning Trädgård Grund

Gillar du växter, odling och trädgård samt att arbeta utomhus?
Är du intresserad av anläggning och vill ha ett yrke som är både kreativt och omväxlande?

– Då är vår yrkesutbildning inom trädgård rätt val för dig!

Du får lära dig om växter, odling, trädgårds- och parkskötsel samt hur man anlägger och underhåller olika utemiljöer. Du får också hantera och köra trädgårdsmaskiner som traktorer och större gräsklippare. Kombinationen av dessa kunskaper är mycket eftertraktad på arbetsmarknaden och ger dig en hög anställningsbarhet.

Du tillbringar största delen av din utbildningstid på Nordvik som har stora grönområden, markbyggnadshall och flera växthus.
Du kommer också ges möjlighet att åka till annan plats och göra en del praktik för att knyta kontakter i näringen samt prova på yrket utanför Nordvik.

Efter utbildningen kan du söka jobb i utemiljöbranschen hos t.ex. fastighets- och bostadsbolag, kyrkogårdsförvaltningar och kommuner.
Du kan också söka hos privata företag inom planering, anläggning och skötsel av utemiljöer som till exempel golfbanor. Eget företagande är en annan möjlighet som kan öppnas för dig efter utbildningen.

Nordvik har ett samarbete med Svenska golfförbundet som innebär att kursmomenten skötsel och anläggning av gräsytor kommer att bli de bästa tänkbara.

Undervisningen är förlagd på skolan måndag till onsdag; torsdag och fredag är hemstudiedagar.
Tider 8.30 – 16.00.

Du söker utbildningen via din hemkommun.
Här kan du ladda ner blanketten du ska fylla i

Kursstart: 9/8 2021
Sista anmälningsdatum: 24/6 2021

Kursansvarig:
Mirjam Åkerbom
mirjam@mirjamak.com