Trädgård

Trädgård

Yrkesutbildning Trädgård Grund

Gillar du växter, odling och trädgård samt att arbeta utomhus?
Är du intresserad av anläggning och vill ha ett yrke som är både kreativt och omväxlande?

– Då är vår ettåriga yrkesutbildning inom trädgård rätt val för dig!

Sista ansökningsdag: 24 maj 2024
Kursstart: 5 augusti 2024
Kursslut: 20 juni 2025

Under ett år får lära dig om växter, odling, trädgårds- och parkskötsel samt hur man anlägger och underhåller olika utemiljöer. Du får också hantera och köra trädgårdsmaskiner som traktorer och större gräsklippare. Kombinationen av dessa kunskaper är mycket eftertraktad på arbetsmarknaden och ger dig en hög anställningsbarhet.

Du tillbringar största delen av din utbildningstid på Nordvik som har stora grönområden, markbyggnadshall och flera växthus. Du kommer också ges möjlighet att åka till annan plats och göra en del praktik för att knyta kontakter i näringen samt prova på yrket utanför Nordvik.

Utbildningen är platsförlagd till Nordvik, vanligtvis 3 dagar per vecka. I mån av plats finns möjlighet till boende eller övernattning.

Efter utbildningen kan du söka jobb i utemiljöbranschen hos t.ex. fastighets- och bostadsbolag, kyrkogårdsförvaltningar, handelsträdgårdar och kommuner. Du kan också söka hos privata företag inom planering, anläggning och skötsel av utemiljöer som till exempel golfbanor. Eget företagande är en annan möjlighet som kan öppnas för dig efter utbildningen. Nordvik har ett samarbete med Svenska golfförbundet som innebär att kursmomenten skötsel och anläggning av gräsytor kommer att bli de bästa tänkbara.

Utbildningen är CSN-berättigad.

Du söker utbildningen via din hemkommun.

Länk till ansökan Du behöver inte fylla i kurskoden på ansökan.

Kursansvarig:
Mirjam Åkerbom
070-684 72 60
mirjam@mirjamak.com

Kom på studiebesök!

Fyll i dina uppgifter nedan för intresseanmälan, så återkommer vi till dig