Om oss

En annorlunda, rolig och lärorik studietid!

Tycker du om att arbeta med djur eller lantbruk? Och gillar du att lära dig genom praktik, där ditt stora intresse kan ge dig fantastiska yrkesmöjligheter? Då är Nordvik verkligen något för dig. Vår anläggning ligger i en fantastisk miljö nära havet med naturen i centrum. Här finns möjlighet att ha mysiga grillkvällar, paddla kanot och vara ute i skog och mark med kompisar och djur. Närheten till E4:an gör det enkelt att ta sig hit.

Naturbruksprogrammet hos oss är en lärlingsutbildning där du till stor del lär dig genom att vara med och sköta Nordviks egna djur, jordbruksmaskiner, djuranläggningar, maskiner, ridhus och omgivande naturområden. Du får alltid en yrkesexamen och du kan också göra val som ger dig grundläggande eller utökad högskolebehörighet. På Nordvik finns även gymnasiesärskolan med två program; Skog, mark och djur samt Fordonsvård och godshantering.

Vår verksamhet är liten och familjär där vi satsar på dig som elev. Till exempel har vi små undervisningsgrupper där våra lärare har tid att ge dig det du behöver under din utbildning. Och vi gör det lilla extra för dig som elev. Till exempel betalar vi tio av dina körlektioner på din väg mot ett körkort.

Varmt välkommen till Nordvik!

Elevboende på plats

Vårt elevboende finns till för dig som vill bo på anläggningen under skolveckorna. Vi har plats för 80 elever och på internatet finns en anställd boendevärd som tar hand om dig när du bor hos oss. Här blandas människor med skiftande bakgrund och erfarenheter, vilket bidrag till personlig utveckling och skön gemenskap. På Nordvik får du vänner för livet!

Möjlighet att ha med ditt egna djur

Du vet väl att du kan ha med dig din egen hund eller häst? Här finns ett privatstall med 14 boxar. Du som har hund bor tillsammans med din fyrbenta vän på kvällarna. På dagarna är den i våra fina hundgårdar.

Ät gott varje dag

På Nordvik finns en fantastisk restaurang. God mat är bra för både kropp och själ. Går du en praktisk utbildning, där du rör dig mycket, är det såklart extra viktig att få i sig näringsrik kost. Det får du hos oss! I vår restaurang lagas all mat från grunden. Restaurangen har en ekologisk profil med många lokalproducerade råvaror. Vi serverar alltid hembakt bröd och gårdens egna lamm- och nötkött.