Djurvård

Program
Naturbruk

Inriktning
Djurvård

Yrke
"Arbete med hund", "Djursjukvård"

Programkod
NBDJR0L

Djurvård

Är djur ditt största intresse?

Kanske vill du hjälpa sjuka djur bli friska, jobba i en zoobutik, jobba med hundar eller med någon annan djuranknuten verksamhet?

Då har du kommit rätt!!

Vår styrka är blandningen av teori och praktik och du får en bred utbildning där du bl. a får lära dig att ta hand om och undersöka våra egna djur. I vårt minizoo finns bl. a gnagare, reptiler, fiskar och fåglar.

Alla elever som läser Djurvård kommer i årskurs 1 läsa kursen Hund 1 och då har du möjlighet att ta med din egen hund. Läs mer nedan.

En veterinär kommer regelbundet att ha mottagning här på Nordvik och eleverna får delta vid behandlingar som en del av sin utbildning.

Här kan du både plugga och bo på en helt unikt vacker plats i en rogivande atmosfär omgiven av många olika sorters djur.

Efter avslutad utbildning kommer du att ha en bred bas att stå på med kunskap om och vana att hantera många olika sorters djur. På Nordvik har du även en unik möjlighet att vara en del av livet på gården, där det föds allt från kalvar och lamm till kaniner och marsvin.

Utbilda dig till djurvårdare

Du kommer att få lära dig ta hand om både friska och sjuka djur. Du får lära dig om olika arters utfodring, skötsel, beteenden och speciella behov. Nordvik har egna gnagare, reptiler, fiskar, fåglar, kaniner, minigrisar m.m. i vårt djurhus.

Du har möjlighet att ta D9 (läkemedelshantering) om du läser Djurvård med inriktning mot Djursjukvård, då blir du Djurvårdare på utökad nivå vilket ökar dina anställningsmöjligheter.

Veterinär Connie Regnersen har regelbundet mottagning här på Nordvik, du får delta vid behandlingar som en del av din utbildning. Hon har även en del teori med de elever som läser mot djurvårdare i årskurs 3.

Hos oss kan du också välja kurser som gör att du får grundläggande högskolebehörighet.

Arbeta med hund

Då finns utbildningen för dig här hos oss på Nordvik.

Hundar är mer än bara en hobby, hundbranschen är en starkt växande marknad och hundägare lägger både mycket tid och pengar på sin/sina fyrbenta vän/vänner. Hos oss har du möjligheten att ta ditt hundintresse och skapa dig en yrkeskunskap.